Kaķa zobakmens noņemšana un zobu pārbaude

Kaķa zobakmens noņemšana ir ļoti ieteicama procedūra, kas ļauj izvairīties no lielāku problēmu rašanās. No kaķa mutes veselības skatupunkta svarīgākā ir profilaktiska zobu kopšana. 

Kā tiek pārbaudīti kaķa zobi?

Kaķa zobu pārbaude un ārstēšana vienmēr notiek pilnā narkozē. Apskatot nomodā esoša kaķa muti, parasti par mutes veselības stāvokli nevar iegūt kādu īpašu informāciju. Zobu pārbaude ietver rūpīgu mutes izpēti un, ja nepieciešams, var veikt arī zobu rentgenogrāfisko uzņēmumu. Zobu pārbaudes laikā tiek noņemts arī zobakmens un uz zobu virsmas izveidojušais zobu aplikums.

Uz zobu pārbaudes pamata kaķim tiek sastādīts individuāls mutes dobuma ārstēšanas plāns. Saimniekam tiek dotas norādes par ārstēšanu mājās un ieteikums par nākamās pārbaudes laiku. 

Uz zobu pārbaudi jādodas pirms problēmu rašanās 

Zobu aplikums, kas krājas uz kaķa zobu virsmas, izraisa smaganu iekaisumu un zoba balstaudu iekaisumu jeb periodontītu, kas neārstēts var pasliktināt kaķa vispārējo veselības stāvokli. Sliktākajā gadījumā iekaisumi var izraisīt audu bojāeju un zobu izkrišanu. Smaganu iekaisumu jeb gingivītu var novērst mājas apstākļos, regulāri tīrot zobus.Kaķi pirmoreiz uz zobu pārbaudi jānogādā aptuveni trīs mēnešu vecumā. 

Kad ir pēdējais brīdis, kad kaķi jānogādā uz zobu pārbaudi? 

Kaķi pie veterinārārsta jānogādā ne vēlāk, kā tad, kad smaganas ir apsārtušas vai asiņo, vai kaķim ir slikta elpa. Veterinārārsts pārbaudīs mutes dobuma stāvokli, noņems zobakmeni un ārstēs potenciālo iekaisumu. 

 

Rezervē laiku kaķa zobu pārbaudei tuvākajā Evidensia veterinārajā klīnikā! 

Atrast Jums tuvāko klīniku